Logo visualcreations

Elementor AI: wat is het en wat kun je ermee?

Ken je Elementor AI al? Waarschijnlijk wel, maar je bent vast nieuwsgierig naar wat je er allemaal mee kunt doen. In het kort: Met...

Inhoud van dit artikel:

Ken je Elementor AI al? Waarschijnlijk wel, maar je bent vast nieuwsgierig naar wat je er allemaal mee kunt doen.

In het kort: Met de AI-functies van deze tool kun je veel tijd besparen bij het maken van een website. Tegelijkertijd behoud je dankzij de flexibiliteit van Elementor de volledige creatieve controle over je designs.

Maar daar houdt het niet op! Elementor AI biedt nog veel meer handige functies, van tekstgeneratie tot codering. Ik leg het je allemaal uit in deze blog. 

Wat is Elementor AI?

Voor het geval je nog niet bekend bent met Elementor AI, volgt hier een korte uitleg. Elementor AI is een bundel slimme functies toegevoegd aan de populaire page builder Elementor. Dit maakt het ontwerpen een stuk leuker EN vooral makkelijker. Je kunt er bijvoorbeeld teksten mee genereren, afbeeldingen mee maken en zelfs code mee schrijven.

Zie je de Elementor AI functie niet op je website staan? Dan kan het zijn dat je nog niet de juiste update hebt geïnstalleerd. 

Zorg ervoor dat je je page builder hebt bijgewerkt naar een versie die Elementor AI bevat. Dit is Elementor 3.13 of hoger voor het genereren van tekst en code, of Elementor 3.14 en hoger voor het creëren van tekst, code en afbeeldingen.

Elementor AI en de functies

Elementor AI heeft de volgende handige functies:

  1. Containers maken
  2. Teksten genereren
  3. Afbeeldingen genereren
  4. Code genereren

Deze functies licht ik hieronder kort toe.

1. Containers maken

Ik vind deze functie persoonlijk erg fijn! Met deze functie kun je namelijk verschillende containers laten genereren door AI. Geef bijvoorbeeld de opdracht “Maak een hero sectie voor een loodgietersbedrijf”, dan zal AI verschillende opties voorstellen met widgets, afbeeldingen en lay-outs binnen de container.

Je kunt ook kiezen uit bestaande Elementor containers als basis of zelfs een pagina opgeven die je ergens als voorbeeld hebt gezien. Dit geeft je een goed startpunt waaruit je kunt bouwen.

Op deze manier bespaar je tijd bij het maken van de website. Vooral bij het maken van eenvoudige containers en lay-outs.

2. Afbeeldingen genereren

Een andere functie die je net als alle andere functies tijd bespaart, is de mogelijkheid om afbeeldingen te laten genereren. Je kunt hiervoor natuurlijk ook DALL E of Midjourney gebruiken, maar Elementor AI heeft een paar extra’s. 

Met Elementor AI kun je afbeeldingen door AI laten genereren zonder dat je zelf naar stock afbeeldingen hoeft te zoeken. Geef een beschrijving van wat je zoekt, bijvoorbeeld “Een afbeelding van een boom”, dan zal Elementor AI verschillende afbeeldingen voorstellen.

Maar nu wordt het pas echt leuk en dit is waar Elementor AI zich onderscheidt van DALL E en Midjourney

Je kunt namelijk bestaande afbeeldingen aanpassen door de randen op te vullen, of variaties te laten maken op basis van een afbeelding die je als voorbeeld gebruikt. Het is ook mogelijk om de achtergrond van een afbeelding te vervangen of te verwijderen.

Verder kun je de resolutie aanpassen of de afmetingen wijzigen. Zo kun je afbeeldingen eenvoudig aanpassen aan de vereisten van je website.

Elementor ai afbeeldingen generen

3. Teksten genereren

Ben je meer geïnteresseerd in het maken van websites en minder in het schrijven van teksten? Dan is deze functie ontzettend handig voor jou. Met de tekst generator van Elementor AI kun je namelijk teksten laten schrijven door AI. Geef bijvoorbeeld een beschrijving op, “Een interessante blog over reizen”, en AI zal je verschillende opties voorstellen met betrekking tot de tekst.

Je kunt AI ook instructies geven over de lengte of tone of voice van de tekst. AI kan dus zowel korte teksten als uitgebreide blogs genereren.

De tekst kan ook direct in widgets worden gegenereerd of aanpassingen maken aan bestaande teksten op basis van jouw feedback. En als klap op de vuurpijl kun je ook spelling- en grammaticacontroles laten uitvoeren.

Elementor tekst genereren

4. Code genereren met AI

Tot slot een functie die zeker niet vergeten mag worden. Dit is de functie om code te kunnen genereren in AI. Superhandig als je geen programmeur bent. Het enige wat je hoeft te doen is een beschrijving invoeren van wat je wilt, zoals “Een geanimeerde blauwe knop”, en AI stelt verschillende opties voor met de daarbij passende code.

Je kunt bijvoorbeeld HTML of CSS laten genereren om interactieve elementen, animaties of styling opties toe te voegen. Het is ook mogelijk om JavaScript of andere programmeertalen te gebruiken. Als niet-technische gebruiker krijg je dus volledige controle over de code van je website.

Elementor AI code generen

De prijs van Elementor AI

Bij Elementor AI kun je kiezen uit twee abonnementen. Het Starter Plan kost €2,99 per maand of €35,88 per jaar. Hiermee krijg je toegang tot alle functies met 18.000 credits, dit abonnement is vooral voor kleinere websites.

Voor grotere of professionele websites is het Power-plan interessant. Dit plan kost €8,25 per maand of €99 per jaar. Hiermee krijg je bijna het driedubbele aantal credits (50.000) en een langere gegevensopslag (90 dagen).

Beide abonnementen geven toegang tot onbeperkte sites, dus je betaalt maar één keer, ongeacht het aantal sites.

Hulp nodig bij Elementor AI of een Elementor website?

Of je nu containers wilt genereren, afbeeldingen wilt aanpassen of code wilt schrijven, met de handige functies van Elementor AI kun je een heel eind komen.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan zeker een kijkje op de website van Elementor. Je zult versteld staan van wat je allemaal met deze tool kunt doen!
Als je vragen hebt tijdens het werken met Elementor AI, neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag met het configureren van de functies of het oplossen van problemen.

Picture of Tom Heijnens

Tom Heijnens

Webdesigner en Elementor expert. Door zijn jaren lange ervaring in het maken van de meest uiteenlopende projecten is hij gespecialiseerd in het maken van doordachte en ijzersterke designs.

Meer interessante blogs voor jou:

Dagen :
Uren :

- tijdelijk slechter bereikbaar -

Op reis tot
5 augustus