Website omzetten naar elementor

Je website omzetten naar Elementor als page builder heeft een aantal voordelen. Zo is het bouwen en beheren van websites met Elementor een stuk gebruiksvriendelijker.

Maar je vraagt je waarschijnlijk af: is overstappen het wel waard? Daarom is het goed om na te denken over waarom je wilt overstappen.

Vind je de huidige editor van je website te beperkt? Wil je meer visuele controle over het ontwerp? Of ben je op zoek naar een manier om sneller en eenvoudiger content toe te voegen en te bewerken?

Elementor lost veel van deze pijnpunten op dankzij de gebruiksvriendelijke interface en eindeloze opties voor widgets. Dit maakt het beheren van je website een stuk fijner.

Website omzetten naar Elementor

Klanten geven ons gemiddeld een 4,9/5 sterren! Lees alle reviews

Beloftes

Jouw website ombouwen naar Elementor

Waarom is Elementor zo populair?

Veel mensen die ooit een website hebben gemaakt met WordPress kiezen er nu toch voor om over te stappen op Elementor.

Ze gebruikten bijvoorbeeld andere page builders zoals WP Bakery, Beaver Builder en Divi. Door de fijnere manier van werken kiezen ze nu voor Elementor Pro.

Zonder kennis van code kun je mooie lay-outs en ontwerpen maken met behulp van de drag-and-drop interface van Elementor. Dit bespaart na verloop van tijd veel tijd voor degenen die voorheen met code werkten.

Ben je er helemaal klaar voor en wil je je website omzetten naar Elementor? Zo ja, dan leg ik je graag uit hoe je dat doet.

Website omzetten naar Elementor

Je website omzetten naar Elementor betekent opnieuw beginnen. Het idee schrikt je misschien even af, maar laat me je geruststellen: dit is absoluut geen straf, integendeel!

Met Elementor kun je namelijk een extra snelle en scherp ogende website maken. Dankzij de drag-and-drop editor is het maken van templates zó gebeurd. Dankzij handige blokken en ingebouwde functies bespaar je veel tijd in vergelijking met andere page builders of custom code.

Wat mij betreft is het helemaal geen straf, maar een kans om snel een website te maken waar je jarenlang blij mee zult zijn. Ook kun je zelf kleine aanpassingen doen en heb je hier niet per se een developer voor nodig. Super handig!

Dit is belangrijk voor dat je je website omzet naar Elementor

Voordat je je website omzet naar Elementor, is het slim om een compleet nieuwe omgeving op te zetten. Zo kun je de nieuwe site ontwikkelen zonder de bezoekers van je website in de weg te zitten.

Je kunt Elementor ook direct op je bestaande domeinnaam installeren, maar dit vergroot de kans op conflicten met andere plugins. Bovendien is het fijn om in een “schone omgeving” te werken, zonder oude code of andere tools.

Daarom raad ik aan om in een subdomein te werken, zoals staging.jouwdomein.nl. Hier bouw je dan je nieuwe Elementor website helemaal vanaf nul op. Zonder de live omgeving aan te raken.

Als de site klaar is, kun je deze eenvoudig exporteren en overzetten naar het hoofddomein. Dit geeft je de ruimte en tijd om een zorgvuldige overgang te realiseren.

Waarom overstappen op Elementor?

  • Gebruiksvriendelijke drag-and-drop zonder codering nodig.
  • Meer dan 5 miljoen actieve installaties.
  • Veel soorten widgets.
  • Je kunt je website responsive maken.
    Je hoeft niet allerlei extra plugins te downloaden aangezien Elementor al veel heeft.
  • Er worden voortdurend nieuwe functies toegevoegd.
  • 5500+ vijf sterren reviews op WordPress.
  • Is fijner in gebruik dan andere page builders.
    Grote community en veel informatie online te vinden.
  • Op lange termijn goedkoper dan andere tools.

Hoeveel tijd kost het omzetten van je website naar Elementor?

Een belangrijke vraag bij het omzetten van je site naar Elementor is natuurlijk: hoe lang gaat het duren? Er is hierop geen standaard antwoord, omdat er verschillende factoren meespelen. Toch kan ik wel een paar dingen noemen om een idee te krijgen.

Allereerst hangt het af van het aantal pagina’s en hoe complex je huidige website is. Hoe meer pagina’s en functies, hoe meer tijd het kost. Ook ervaring met Elementor heeft invloed: met weinig ervaring duurt het leren werken met Elementor iets langer.

Onze manier van werken

Brainstormen en concept

Het hoofddoel bepalen van jouw online product

Ontwerpen en optimaliseren

Van schets naar ontwerp en daarna optimaliseren

Ontwikkelen en feedback

Ontwikkelen in WordPress en de puntjes op de ï

Afronden en nazorg

Opleveren en helpen met onderhoud

Trotse projecten van Visualcreations

Hulp nodig bij het omzetten van je website naar Elementor?

Ik kan me voorstellen dat je het omzetten van je hele site naar Elementor wilt uitbesteden. Het kost je tenslotte veel tijd om dit te doen. Doordat ik dagelijks met Elementor werk kan dit een stuk sneller.

Wil je het toch liever zelf doen en heb je gewoon een beetje hulp nodig? Dan help ik je natuurlijk ook graag. Neem hiervoor gerust contact met me op.