Logo visualcreations

Hoe maak je een header in Elementor

Een header is een van de basisfuncties die een website moet hebben. Het is het eerste waar jouw bezoekers kijken als ze op zoek...

Inhoud van dit artikel:

Een header is een van de basisfuncties die een website moet hebben. Het is het eerste waar jouw bezoekers kijken als ze op zoek naar een specifieke pagina. Het is daarom van belang om jouw header zo duidelijk mogelijk te maken. Laat mij je vertellen hoe je nou het beste en header in Elementor kan opmaken en waaraan een header moet voldoen.

Header in Elementor

Zo maak je een header template aan

Als eerst gaan we naar het dashboard van WordPress en ga op zoek naar Templates. Klik erop en ga vervolgens bovenaan met je muis op Nieuwe toevoegen. Onderstaand scherm opent zich en klik hierbij op header. Geef het de header een naam mee en klik op template maken.

Eenmaal het template gemaakt zal er zich een nieuw venster openen. De bekende Elementor page builder. Deze is helemaal leeg en kan nu zelf opgebouwd worden. Mocht je er liever voor kiezen om een standaard header uit de template bibliotheek te halen dan kan dat door op het envelop icoon te klikken. Elementor heeft momenteel 30+ voorgebouwde headers die klaar zijn voor gebruik.

Wat zet je allemaal in de header van je website?

Voor het overgrote deel van een websites op het internet is de header niet zo spannend en lijken vaak erg op elkaar. Elke header bevat namelijk op zijn minst een logo of icoon waarop het bedrijf te herkennen is en daarnaast is er ook altijd een menubalk te vinden waarmee jij jouw bezoekers naar de juiste pagina kan leiden. 

Header maken in Elementor

Maar naast een logo en een menu kan je het nog veel uitgebreider maken. Laten we als voorbeeld de header van bol.com nemen. Bol heeft nog de volgende elementen in de header:

  • Zoekbalk 
  • Inlogknop voor bezoekers
  • De welbekende wishlist en winkelmand
  • Maar ook nog een balk boven met USP’s.

Moet je nu net als bol al deze elementen toevoegen? Dat ligt helemaal aan jouw eigen website of webshop. Is het voor jouw bezoekers handig om in te kunnen loggen of niet? Wil je graag nog wat usp’s uitblinken die altijd zichtbaar zijn zodat jouw klanten weten waarvoor je staat? Dat is de keuze die je zelf moet maken.

Nog vragen over hoe je een header maakt in Elementor?

Neem gerust contact op als je er nog niet helemaal uitkomt of als je vragen hebt betreft Elementor

Picture of Tom Heijnens

Tom Heijnens

Webdesigner en Elementor expert. Door zijn jaren lange ervaring in het maken van de meest uiteenlopende projecten is hij gespecialiseerd in het maken van doordachte en ijzersterke designs.

Meer interessante blogs voor jou:

Dagen :
Uren :

- tijdelijk slechter bereikbaar -

Op reis tot
5 augustus