Logo visualcreations

Crocoblock de nummer 1 plug-in voor Elementor

Crocoblock is een verzameling van plug-ins die jouw Elementor ( en tegenwoordig ook Gutenberg ) website naar het volgende niveau kan gaan tillen! Vrijwel...

Inhoud van dit artikel:

Crocoblock is een verzameling van plug-ins die jouw Elementor ( en tegenwoordig ook Gutenberg ) website naar het volgende niveau kan gaan tillen! Vrijwel iedereen die gebruik maakt van Elementor heeft het wel eens ervaren en loopt soms tegen beperkingen aan binnen de populairste pagebuilder van het moment. Maar dankzij de geweldige plug-in bouwers van Crocoblock is dit niet meer het geval.

Crocoblock

Wat is Crocoblock nou precies?

Crocoblock is een Oekraïens bedrijf dat al sinds het einde van 2017 Plug-ins ontwikkeld voor met name Elementor. Het is dan ook niet voor niets de bekendste plug-in bouwer voor de Elementor community. Met meer dan 1 miljoen actieve installaties. Daarnaast beschikt Crocoblock over 20 plug-ins waarvoor 4 plug-ins ook werkend zijn voor Gutenberg. Crocoblock heeft ook een eigen WordPress thema die ze Kava noemen.

Kava het gratis thema van Crocoblock

Kava is het Thema wat is ontwikkeld door Crocoblock. Dit thema is gratis te downloaden en is volledige ingericht voor Elementor en de JetPlug-ins. Een perfecte match dus! Wat voor veel mensen belangrijk is, is de performance van een website. Dit thema krijgt op GTmetrix een A pagespeed score met een totale pagina size van 184kb, slechts 13 requests en geladen binnen een halve seconde. Daarnaast is dit thema ook volledig responsive, te gebruiken voor WooCommerce en ook voor developers enorm gebruiksvriendelijk om mee te werken.

20 plug-ins en 150 Widgets

20 plugins en 150 widgets; Een enorm aantal! Voor sommige zal dit even schrikken zijn. “Je hebt toch niet zoveel plugins nodig op een website, dit vertraagd je website alleen maar.” Gelukkig is het ook niet nodig om alle plug-ins te installeren. Je kunt namelijk heel gemakkelijk de plug-ins los installeren en gebruiken. Zo gebruik jij alleen wat je ook echt nodig hebt.

Crocoblock & JetPlugins

Wat kost Crocoblock?

Crocoblock verkoopt zijn plug-ins op vier manieren. De eerste optie is om per plugin te betalen. Je betaald jaarlijks een bepaald bedrag per plug-in. Dan heb je het All-inclusive pakket. Deze kost op de normale prijs $130 per jaar. Is bruikbaar voor een website en bevalt alle plug-ins, widgets, templates en support. Daarnaast heb je ook de All-inclusive Unlimited plug-in. Deze gaat over de toonbank voor $265 en is bruikbaar op ongelimiteerd aantal websites. Ideaal dus als je als webdesign bureau aan de slag gaat en niet wil of kan gaan voor de Lifetime deal. Deze kost eenmalig $750 en hiermee krijg je alles wat Crocoblock te bieden heeft in plug-ins, support en meer! 

Crocoblock heeft vaak rond de feestdagen een discount op zijn producten. Zo kun je tussen de 20 en 40% korting krijgen op je abonnementen! Zeker iets om in de gaten te houden.

kosten crocoblock plugins

Eigen ervaring met Crocoblock

Crocoblock heeft allereerst enorm veel te bieden als je net als ik veel websites bouwt in Elementor. Het is voor mij de nummer een plug-in wanneer ik bepaalde functionaliteit nodig heb. Denk hierbij aan het het bouwen van Listings, Booking Systemen en Webshops. Maar ook bij het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van de website. 

Persoonlijk heb ik nog nooit zo’n makkelijk te gebruiken plug-in gezien die alle beperkingen van Elementor weg kan nemen. Het heeft een fantastische support die vrijwel direct reageert en je persoonlijk op weg kan helpen mocht je ergens niet uit komen. Ga je toch liever zelf op onderzoek uit? Dan is er een hele FAQ pagina en een YouTube kanaal die elke plug-in en widget apart behandeld.

Ben jij een Elementor gebruiker en heb je weinig verstand van code (CSS/PHP/JS) en wil je jouw website naar het volgende niveau tillen qua design en functionaliteiten dan raad ik deze plug-in ten zeerste aan. Mocht je hierover nog vragen hebben naar wat Crocoblock voor jou kan betekenen of twijfel je hierover? Neem dan gerust contact met mij op.

Picture of Tom Heijnens

Tom Heijnens

Webdesigner en Elementor expert. Door zijn jaren lange ervaring in het maken van de meest uiteenlopende projecten is hij gespecialiseerd in het maken van doordachte en ijzersterke designs.

Meer interessante blogs voor jou:

Dagen :
Uren :

- tijdelijk slechter bereikbaar -

Op reis tot
5 augustus