Logo visualcreations

Top 10 beste elementor addons

Ben je op zoek naar de top 10 beste addons voor Elementor op je WordPress site? Dan zit je hier goed! Addons vullen de...

Inhoud van dit artikel:

Ben je op zoek naar de top 10 beste addons voor Elementor op je WordPress site? Dan zit je hier goed! Addons vullen de leegtes in Elementor en maken de page builder nog beter.

Ik heb een lijst samengesteld van 10 populaire addons voor Elementor. Ik leg uit wat ze kunnen, hoeveel ze kosten en wat hun unieke functies zijn. Ik laat ook zien wat je gratis en tegen betaling met de addons kunt doen. 

Maar eerst, wat is Elementor precies en waarom heb je addons nodig?

Elementor is een handige page builder waarmee je snel en gemakkelijk prachtige pagina’s kunt maken. Maar met alleen Elementor ben je beperkt. Addons geven je veel meer mogelijkheden, denk aan extra widgets, extra lay-outs en meer functionaliteit. Zo kun je je site nog beter op maat maken!

Waarom zou je kiezen voor Elementor Addons?

Hoewel Elementor al wordt geleverd met alle belangrijke functies om een indrukwekkend website ontwerp te maken, is er altijd ruimte voor verbetering. Voor degenen die meer creatieve mogelijkheden willen bieden, zijn er Elementor addons beschikbaar.

Addons, of extensies, zijn WordPress plugins die de functionaliteit van Elementor vergroten. Ze bieden een groot aantal mogelijkheden voor widgets of nieuwe ontwerpopties voor bestaande widgets. Bovendien maken ze integratie mogelijk met andere plugins die je op je website gebruikt.

Waar moet je op letten in een Elementor addon?

Er zijn veel addons, maar sommige werken niet goed. Of ze worden niet meer bijgewerkt. Dit zijn dingen waar je op moet letten:

Prijs: Hoeveel kost het. Sommige addons bieden meer voor minder geld. Kijk goed welke functies je echt nodig hebt.

Functies: Welke extra functies biedt de addon? Probeer er eventueel een paar uit en je zult snel ontdekken wat je leuk vindt.

Ondersteuning en updates: Belangrijk voor de veiligheid! Zorg ervoor dat de maker de addon regelmatig is bijgewerkt en direct beschikbaar is voor vragen.

Compatibiliteit: Soms werken addons niet samen. Kies er een die goed past bij de rest van je site.

Top 10 beste Elementor Addons voor WordPress

Nu weet je waarom je Elementor addons nodig hebt voor je website. Laten we eens kijken naar een aantal van de meest populaire en functierijke addons voor Elementor. Deze lijst bevat alleen favorieten van fans met duizenden actieve installaties.

Laten we beginnen!

 1. Crocoblock
 2. Ultimate Addons for elementor
 3. Element Pack
 4. The Plus Addons for Elementor
 5. HT Mega
 6. Master Addons
 7. Droit Addons
 8. Exclusive Addons
 9. Happy Addons for Elementor
 10. Extras for Elementor

Crocoblock

Crocoblock biedt een complete oplossing voor het bouwen en ontwerpen van websites met Elementor. Dit uitgebreide pakket bevat 18 plugins, 150 widgets, 64 pop-ups en 47 kant-en-klare website sjablonen. Het kan in zijn geheel worden gebruikt of worden onderverdeeld in vier functionele groepen:

Crocoblock Addons: Deze collectie is bedoeld om het bouwen van geavanceerde websites met dynamische content te vergemakkelijken. Denk aan het toevoegen van boeking functionaliteit voor afspraken op uurbasis of evenementen.

E-commerce: Perfect voor eigenaars van webshops, met tools om visueel aantrekkelijke productgrids te maken en essentiële elementen voor webshops. Denk hierbij aan productvergelijkingstabellen en knoppen voor wenslijsten.

Ontwerp: Bevat tools voor het maken van stijlvolle, moderne websites, met opties voor onder andere het toevoegen van animaties en scrolling-effecten.

All-inclusive: Deze set, verkrijgbaar als jaar- of levenslange licentie, bevat alle 18 plugins en is een uitstekende keuze voor ontwerpers of ontwikkelaars.

De prijzen van Crocoblock variëren en er zijn enkele gratis widgets beschikbaar om te downloaden. Voor het All-Inclusive pakket van een jaar beginnen de prijzen vanaf $199.

Ultimate Addons for Elementor

Ultimate Addons for Elementor staat bekend als een van de populairste plugins voor deze page builder, ontwikkeld door Brainstorm Force. Deze snelle en lichte tool bevat meer dan 50 widget-extensies, meer dan 200 sectie blokken en een breed aanbod aan ontwerp- en aanpassing opties:

 • Aanpasbare widgets
 • Creatieve functies, zoals presets en copy-paste tussen verschillende sites
 • Kant-en-klare widgets voor onder andere WooCommerce en SEO
 • Kant-en-klare sjablonen

Met Ultimate Addons for Elementor kun je een indrukwekkende website bouwen zonder te hoeven knoeien met de code van je site.

Deze addon biedt meerdere prijsniveaus om uit te kiezen. Plannen beginnen bij $49 per jaar. Er zijn ook verschillende bundels beschikbaar, evenals opties voor levenslange prijzen.

ElementsKit

ElementsKit is een gebruiksvriendelijke addon van hoge kwaliteit voor Elementor die alles bevat wat je nodig hebt om een mooie, functionele website te bouwen. Met deze tool kan je onder andere een mega menu builder, een layout kit en een one-page scroll implementeren.

ElementsKit bevat meer dan 50 widgets die het bouwen van sites gemakkelijker maken. Het is niet overdreven ingewikkeld of complex. Het is daardoor een geschikte optie voor beginnende freelancers. Maar ook bureaus en meer ervaren ontwikkelaars kunnen deze tool gebruiken.

Bovendien biedt het extra uitbreidingsopties zoals:

 • Geavanceerde parallax effecten
 • Een bibliotheek met kant-en-klare sjablonen
 • Bouwers voor kopteksten en voetnoten
 • Kleverige menu’s
 • Geavanceerde Toggle- en Tab Functionaliteit.

ElementsKit is verkrijgbaar in drie prijscategorieën, vanaf $39 per jaar. Het is ook mogelijk om het als bundel te kopen. Dat is dan vanaf 499 dollar.

Element Pack

Element Pack is een extra bibliotheek die je kunt gebruiken om de functionaliteit van Elementor uit te breiden en te verbeteren. Deze tool bevat meer dan 190 eersteklas elementen die allemaal bijdragen aan het maken van een stijlvol en hoogwaardig website ontwerp.

Element Pack geeft je toegang tot een uitgebreide collectie van bijna 300 sjablonen die je direct kunt importeren. Enkele opvallende functies zijn:

 • Optimalisatie met behulp van de juiste validatie en code standaarden
 • Populaire widgets die je kunt aanpassen met een drag-and-drop editor
 • Meertalige ondersteuning, geschikt voor meer dan 15 talen
 • Meer dan 160 kant-en-klare paginasjablonen
 • Meer dan 100 sjablonen voor kop- en voetteksten

Er zijn drie prijsopties beschikbaar. Individuele plannen voor één website beginnen vanaf $59,29 per jaar.

The Plus Addons for Elementor

The Plus Addons for Elementor is een ander veelgevraagd pakket dat meer dan 120 indrukwekkende widgets en extensies bevat. Het bevat onder andere meer dan 18 kant-en-klare website sjablonen en meer dan 300 user interface (UI) blokken. 

Deze Elementor addon is perfect voor iedereen die meerdere plugins op zijn WordPress website wil vervangen. Met zijn zeer aanpasbare widgets en extensies heb je een van de meest geavanceerde plugins tot je beschikking.

Enkele van de exclusieve functies zijn

 • Een scanner voor ongebruikte Elementor widgets
 • Horizontale en verticale mega menu’s en mobiele menu’s
 • De ultieme popup builder, Off Canvas & Slide-ins
 • Advertenties met Ajax zoekbalk & meer dan 15 filters
 • Widgets voor sociale media
 • Aangepaste lus-skin voor berichten, CPT & Woo-producten
 • Meer dan 7 scroll-animaties voor volledige pagina’s
 • Gebeurtenissen bijhouden voor Facebook Pixel & GA4
 • Whitelabel-plugin voor bureaus

Bovendien kun je bladeren door de bibliotheek met meer dan 120 Elementor-widgets.

Als je een Elementor gebruiker bent die Elementor niet wil vertragen met meerdere plugins, dan kan deze addon je uren besparen met zijn probleemloze gebruikservaring.

Er is een gratis versie beschikbaar in de WordPress Plugin Directory. Maar om alle functies vrij te spelen, raad ik je aan om te upgraden naar een premium plan, dat begint vanaf slechts $39. Ze hebben ook levenslange plannen, waarbij je maar één keer hoeft te betalen.

HT Mega

HT Mega biedt een ruim assortiment Elementor addons, waaronder zowel gratis als premium opties. Deze populaire tool bevat 105 Elementor widgets en 169 kant-en-klare sjablonen. Je kunt kiezen uit een schat aan kant-en-klare sjablonen voor bijna 40 niches en categorieën.

Enkele opvallende functies zijn:

 • Pagina builder voor categorieën en archieven
 • Mega menu
 • Verkoopmeldingen
 • WooCommerce categorie
 • Oproep tot actie (CTA)
 • Afbeelding vergroten

Je kunt deze plugin gratis downloaden van de WordPress Plugin Directory. Als je op zoek bent naar geavanceerde extra’s, kun je een van de HT Mega Pro plannen aanschaffen. Deze beginnen bij $49 per jaar.

Master Addons

Master Addons for Elementor biedt een indrukwekkende verzameling tools waarmee je in een mum van tijd een visueel aantrekkelijke website kunt maken. Het is zeer aanpasbaar, waardoor het de perfecte optie is voor webdesigners die meer creatieve controle willen over hun ontwerpen.

Met dit Elementor addons pakket kun je elke widget naar wens in- of uitschakelen vanuit de addons sectie. Je kunt ook aangepaste CSS toevoegen aan elke sectie, een mega menu toevoegen, overgangen maken en kiezen uit een bibliotheek van meer dan 1000 sjablonen.

Master Addons bevat het volgende:

 • 40 widgets
 • 14 uitbreidingen
 • Galerij schuifbalk
 • Afbeelding zweef effecten
 • Dynamische tabellen
 • Bouwer voor kop- en voetteksten

Prijsplannen beginnen bij $49 per jaar. Alle drie de plannen worden geleverd met een 14-dagen geld terug garantie.

Droit Addons

Droit Addons kan je helpen bij het maken van een prachtige, goed presterende website. Deze gratis tool wordt geleverd met 70 bloksecties, negen paginasjablonen en tientallen handige widgets.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat dit addon pakket je site vertraagt. Ondanks de vele functies maakt het gebruik van caching. Daardoor kunnen je pagina’s nog steeds snel laden. Dit maakt het daarom een goede optie als je je zorgen maakt over de snelheid en prestaties van je site.

Enkele opvallende functies die je kunnen interesseren zijn:

 • Afbeeldingen Carrousels
 • Geanimeerde tekst
 • Parallax (scrollen) effecten
 • Pictogrammen vakken
 • Lottie (animatie) effecten
 • Controle over widgets
 • Optie om aangepaste CSS toe te voegen

Er is een gratis plugin beschikbaar in de WordPress Plugin Directory. Om toegang te krijgen tot alle functies van de invoegtoepassing, moet je wel een premium plan aanschaffen. Deze is beschikbaar vanaf $35 per jaar.

Exclusive Addons

Exclusive Addons biedt meer dan 85 Elementor widgets en meer dan 600 kant-en-klare blokken waarmee je heel eenvoudig je website kunt bouwen. Je kunt onder andere portfolio’s, galerijen en blog grids bouwen. Deze addon is lichtgewicht en zeer aanpasbaar. Het kan je helpen veelzijdige en trendy ontwerpen te maken voor visueel ingestelde bezoekers. Extra functies zijn onder andere:

 • 49 kant-en-klare sjablonen
 • Aangepaste positionering
 • Aangepaste CSS
 • Matglas effecten
 • Vriendelijke ondersteuning

Er is een gratis plugin beschikbaar. Maar als je wilt upgraden naar een premium plan, beginnen de prijzen bij $39 per jaar voor een enkele site.

Happy Addons for Elementor

Happy Addons is een uitstekende aanvulling voor Elementor. Of je nu werkt als freelancer, bureau of webontwikkelaar. Met meer dan 50 widgets en meer dan 400 blokken kan deze tool het proces van het ontwerpen en bouwen van je website versoepelen.

Dit is een goede optie als je op zoek bent naar innovatieve en geavanceerde oplossingen. Happy Addons biedt namelijk onbeperkt de mogelijkheid om secties te sorteren, de weergave te conditioneren en live te kopiëren en plakken.

Extra functies van Happy Addons zijn onder andere

 • 24/7 ondersteuning
 • 17 uitbreidingen
 • Laden van assets op aanvraag
 • Kolom controle
 • Mega menu
 • Geanimeerde tekst Pro
 • Scrollende afbeelding Pro

Er zijn gratis en betaalde versies van deze plugin beschikbaar. Premium abonnementen beginnen vanaf $39 per jaar.

Dus, welke Elementor Addon is het beste?

Dit zijn naar mijn mening de top 10 beste Elementor addons. Helaas kan ik geen eenduidig antwoord geven op de vraag welke addon het beste is. Het is namelijk aan jou om het addons pakket te kiezen dat aan je persoonlijke eisen voldoet. 

Maar voordat je een van de addons voor Elementor kiest, is het slim om na te denken over wat voor soort website of webshop je wilt maken. Dan kun je gaan onderzoeken welke addons je daarvoor nodig hebt. Hierbij raad ik je aan om de voordelen, functionaliteiten en prijzen met elkaar te vergelijken.

Picture of Tom Heijnens

Tom Heijnens

Webdesigner en Elementor expert. Door zijn jaren lange ervaring in het maken van de meest uiteenlopende projecten is hij gespecialiseerd in het maken van doordachte en ijzersterke designs.

Meer interessante blogs voor jou:

Dagen :
Uren :

- tijdelijk slechter bereikbaar -

Op reis tot
5 augustus