Logo visualcreations

Elementor installeren

Het installeren van Elementor en dan voornamelijk de pro versie kan nogal voor wat verwarring zorgen. Zeker als je dit voor de eerste keer...

Inhoud van dit artikel:

Het installeren van Elementor en dan voornamelijk de pro versie kan nogal voor wat verwarring zorgen. Zeker als je dit voor de eerste keer doet. Tijdens deze blog help ik je graag stap voor stap hoe jij zonder moeite je WordPress website kan inrichten met Elementor als pagebuilder.

Als eerste gaan we naar ons dashboard toe binnen WordPress. Vervolgens gaan we naar Plug-ins en klikken hierbij op nieuwe plug-in. Daarna zoeken we rechts in het zoekvenster naar Elementor. Zoals hieronder te zien is zal Elementor website builder de eerste optie zijn. Klik nu op installeren. 

Elementor installeren

Elementor is nu geïnstalleerd op je website. Als je graag Elementor pro ook geïnstalleerd wilt hebben op je website lees dan hieronder hoe je dat doet.

Elementor pro installeren

Nu je Elementor op je website hebt geïnstalleerd ga je naar Elementor.com. Login op je account en download rechts boven in het menu je Elementor pro zip bestand. Deze hebben we nodig omdat we via het plug-in venster in WordPress het zip bestand gaan uploaden naar onze website.

Ga naar plug-ins, klik op plug-in uploaden. Sleep het Elementor Pro bestand naar de knop bestand kiezen en klik op nu installeren. De website zal nu even een minuut de tijd nodig hebben om het zip-mapje uit te pakken en de plug-in te installeren. Klik na het laden op plug-in activeren. Elementor pro zou nu actief moeten zijn op de website.

Elementor pro installeren

Elementor pro werkt niet

Het kan zijn dat Elementor pro niet werkt. Dit komt omdat je alleen Elementor pro hebt geïnstalleerd. Als het goed is zal je op je WordPress website ook de volgende foutmelding bovenin zien staan. Klik op Nu Elementor installeren en het zou opgelost moeten zijn. Staat onderstaande melding er niet? Dan moet je handmatig via Plugins Elementor downloaden.

Elementor pro werkt niet

Een website laten maken met Elementor?

Toch liever een website laten maken met Elementor? Dat kan! Wij helpen al jaren mensen en bedrijven met het maken van hun eigen Elementor website. Zo hoef je je geen zorgen te maken en kan jij je focussen op werkzaamheden die er toe doen.

Help! Ik krijg elementor (pro) niet werkend

Mocht het na het volgen van deze stappen toch niet lukken om Elementor werkend te krijgen op je website? Dan kun je gerust contact met ons opnemen.

Picture of Tom Heijnens

Tom Heijnens

Webdesigner en Elementor expert. Door zijn jaren lange ervaring in het maken van de meest uiteenlopende projecten is hij gespecialiseerd in het maken van doordachte en ijzersterke designs.

Meer interessante blogs voor jou:

Dagen :
Uren :

- tijdelijk slechter bereikbaar -

Op reis tot
5 augustus